Nagenoeg iedereen heeft wel eens een keer van astrologie gehoord en wat dit precies is. De meeste mensen kennen dit door de sterrenbeelden. Deze sterrenbeelden kunnen een bepaalde boodschap geven die op jouw persoonlijkheid slaat. We noemen dit ook wel een horoscoop. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we de verschillende tekens van de dierenriem (ook wel elementen) wat beter uiteengezet. Door deze informatie kan je precies zien wat de sterrenbeelden eigenlijk inhouden!

“Er zijn 12 verschillende tekens van de dierenriem.”

Hoe zit het ook alweer – je sterrenbeeld

Er zijn 12 verschillende tekens van de dierenriem. Elk teken heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, zijn eigen specifieke eigenschappen, verlangens en houding ten opzichte van het leven en de mensen. Door de positie van de planeten, de Zon en de Maan op de Ecliptica te meten op het moment van de geboorte ben je in staat om te zien welk sterrenbeeld je hebt. Astrologie kan ons een glimp geven van iemands basiskenmerken, voorkeuren, gebreken en angsten. Elk van de 12 horoscooptekens behoort tot één van de vier elementen – Lucht, Vuur, Water en Aarde. Deze elementen vertegenwoordigen een essentieel type energie dat in ieder van ons werkt. Astrologie heeft als doel ons te helpen deze energieën te richten op de positieve aspecten en om een beter begrip te krijgen van ons potentieel. Daarnaast leert het ons om met onze positieve eigenschappen en onze negatieve aspecten om te gaan.

Tekens van de dierenriem

De betekenis van de verschillende elementen

Zoals je hierboven al kort hebt kunnen lezen zijn er verschillende elementen die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van je sterrenbeeld. Deze elementen staan echt centraal binnen de astrologie. Om je wat beter op weg te helpen hebben we de elementen en de bijbehorende tekens voor je horoscoop hieronder wat nader uitgelicht:

  • Water

    Watertekens zijn uitzonderlijk emotioneel en uiterst gevoelig. Ze zijn zeer intuïtief en ze kunnen net zo mysterieus zijn als het heelal zelf. Watertekens houden van diepgaande gesprekken en intimiteit. Ze doen zelden openlijk iets en zijn er altijd om hun geliefden te ondersteunen. De watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen.

  • Vuur

    Vuurtekens hebben de neiging om gepassioneerd, dynamisch en temperamentvol te zijn. Ze worden snel boos, maar ze vergeven ook gemakkelijk. Het zijn avonturiers met een enorme energie. Ze zijn fysiek erg sterk en zijn een bron van inspiratie voor anderen. Vuurtekens zijn intelligente, zelfbewuste, creatieve en idealistische mensen die altijd klaar staan om actie te ondernemen. De vuurtekens zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter.

  • Aarde

    Aardse tekens zijn “geaard”. Dit zijn de mensen die ons naar de aarde brengen. Deze Aardse tekens zijn meestal conservatief en realistisch, maar ze kunnen ook zeer emotioneel zijn. Ze zijn verbonden met onze materiële werkelijkheid en kunnen worden omgezet in materiële goederen. Daarnaast zijn deze tekens praktisch en ze blijven altijd loyaal in moeilijke tijden. De aardse tekens zijn Stier, Maagd en Steenbok.

  • Lucht

    Luchttekens zijn rationeel, sociaal en liefdevol. Ze houden van relaties met andere mensen. Verder zijn luchttekens denkers, vriendelijk, intellectueel, communicatief en analytisch. Tevens houden ze van filosofische discussies, sociale bijeenkomsten en goede boeken. Naast al deze aspecten geven luchttekens graag advies, maar kunnen ook heel oppervlakkig zijn. De luchttekens zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Het kan ook zijn dat je een mix bent tussen verschillende elementen. Als je bijvoorbeeld aan het einde van de maand bent geboren dan kan het zijn dat je een combinatie bent van verschillende sterrenbeelden. Toch is het vaak wel zo dat er een van de elementen dominant is. Dit is dan ook precies de karaktereigenschap waar je deze persoon aan kunt herkennen.

De sterrenbeelden van de Chinese Astrologie

De Chinese astrologie is gebaseerd op de traditionele astronomie. De ontwikkeling van de Chinese astrologie is verbonden met die van de astronomie die tijdens de Han-dynastie tot bloei kwam. De Chinese dierenriem is een van de oudste bekende horoscoopsystemen ter wereld en bestaat uit twaalf dieren die een bepaald jaar vertegenwoordigen. Volgens de Chinese astrologie wordt het geboortejaar van een persoon vertegenwoordigd door één van deze dieren. De twaalf dierentekens of dierenriemtekens zijn Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schapen, Aap, Haan, Hond en Varken. De Chinese astrologie heeft ook vijf elementen van de natuur, namelijk: water, hout, vuur, aarde en metaal.

Volgens de Chinese astrologie kan het lot van een persoon worden bepaald door de positie van de planeten en de posities van de zon en de maan op het moment van de geboorte van de persoon. Chinezen geloven dat ons geboortejaar onze houding en ons potentieel kan bepalen en dat dierlijke geboortetekens symboliek hebben en een specifiek gedrag vertegenwoordigen. Je ziet dus wel dat er overeenkomsten zijn met onze dierenriem, echter zitten er ook grote verschillen tussen beide vormen van astrologie.

Waarom geloven we in astrologie?

Hoewel astrologie geen religie is, biedt het troost en een begrip van de wereld waarin we leven. Interpretaties bieden vaak garanties voor iemands toekomst. Daarnaast kunnen ze ons een manier laten zien waarop we onze problemen kunnen oplossen en onze relaties met vrienden kunnen verbeteren. Het zijn handige hulpmiddelen om onszelf te leren kennen en onze eigen innerlijke werelden in een ander licht te ontdekken. Astrologie beweert dat niets in het leven toevallig is en dat alles gebeurt om een bepaalde reden. Astrologie kan ons een aantal goede antwoorden geven op de vraag waarom deze dingen met ons gebeuren, dit helpt ons verder in het leven. Op deze manier helpt astrologie mensen zichzelf en de wereld om hen heen veel beter te begrijpen.

Probeer zelf eens een horoscoop uit!

Of je nu wel of niet in een horoscoop gelooft, het is altijd leuk om je sterrenbeelden door te nemen. Als het goed is heb je door het lezen van dit artikel in ieder geval een beter beeld bij de verschillende tekens en elementen van de dierenriem. Het is altijd leuk om er eens een horoscoop bij te pakken om te kijken of deze een beetje klopt. Misschien kom je wel achter een boodschap die het universum aan jou wilt mededelen!

Sieraden met tekens van de dierenriem

  • Sale!

    Sterrenbeeld armbanden

     19,50
    Opties selecteren Details