De kans is groot dat je wat meer te weten wilt komen over de spirituele betekenis van dieren die op je pad komen. Dit soort dieren noemen we totemdieren. Totemdieren zijn ontzettend spiritueel en komen overal voor. Toch weet nog lang niet iedereen wat totemdieren en wat de totemdieren betekenis is. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Door middel van deze informatie zal je niet met vragen rondlopen over jouw totemdieren!

“Het dier treedt op als bewaker of beschermer wanneer je geconfronteerd wordt met problemen in je dagelijkse leven. “

Wat zijn totemdieren precies – geschiedenis van totemdieren

Voordat we ingaan op de vraag wat jouw totemdier is, is het handig om bij de eerste vraag stil te staan: wat zijn totemdieren precies? Een totemdier is een dierlijke geest die je als individu of als stam oproept of aanroept vanwege zijn speciale krachten en overlevingskrachten. Het dier treedt op als bewaker of beschermer wanneer je geconfronteerd wordt met problemen in je dagelijkse leven. Waar komt dit precies vandaan?

Totemdieren komen voort uit de tijd dat de indianen nog actief waren in onder andere Amerika. Het is gebruikelijk dat veel indianenstammen (en andere soorten stammen) bestaan uit kleinere groepen “Clans“. Zij zijn verenigd door feitelijke of vermeende verwantschap rond een bepaald soort “voorouder”. Vaak is deze voorouder een dierlijke geest die het totemdier van de clan wordt.

De clan totems zijn vaak de dieren die in de omgeving leven (de wolf, de beer, de schildpad en de herten zijn totemdieren in het gebied van de Grote Meren) en die een unieke relatie hebben met de stam.  De “spirituele krachten” van de verschillende totemdieren helpen elke clan om zijn eigen speciale taken en verantwoordelijkheden binnen de stam uit te voeren in overeenstemming met de attributen van die totem.

Spirituele betekenis dieren op je pad

Wat is mijn totemdier dan?

De volgende vraag is natuurlijk: wat is mijn totemdier dan? Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, je zult op zoek moeten gaan naar je eigen totemdier.  Het is namelijk niet zo dat er een sterrenbeeld met een bijbehorend totemdier is, dit is voor iedereen verschillend. Bepalend is welke dieren er op je pad komen en wat de spirituele betekenis hiervan is. Vraag het dier om zich aan je te laten zien. Let op herhaalde ontmoetingen met een dier binnen een fysieke interactie of in een symbolische vorm. Meestal verschijnt een dier steeds weer op een voor de hand liggende manier. Misschien heb je in de loop van de week bijvoorbeeld wel bijna drie herten gezien bij het rijden. Je loopt een winkel binnen en er zijn geweien die de muur versieren. Of je hebt ineens heel vaak een egel in de tuin lopen. Iemand complimenteert je met je “uil-ogen“.

Laat je totemdier tot je spreken of probeer om een beeld naar voren te halen tijdens meditatie of tijdens het dromen. Stel de intentie in of vraag het dier om zich aan je te laten zien. Je kunt het ook doen door middel van tarot of een boek. Je kunt ook werken met een sjamaan of een andere professionele energiegenezer om je te begeleiden. Zijn er ondertussen dieren die al sinds hun kindertijd met je resoneren zonder dat je hier echt iets mee hebt? Zijn er dieren waar je je tot aangetrokken voelt zonder enige logische verklaring? Dan is de kans groot dat dit zomaar jouw totemdier is.

Betekenis van het totemdier – bekende totemdieren

Er zijn natuurlijk talloze soorten totemdieren die we kunnen onderscheiden. Ieder totemdier heeft zo zijn eigen totemdier betekenis. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal bekende dieren met bijbehorend totemdier betekenis onder elkaar gezet. Zo weet je wat beter wat je kunt verwachten van een totemdier:

 • Betekenis Vleermuis

Vleermuizen staan symbool voor communicatie omdat ze zeer sociaal zijn en een sterke familieband hebben. Ze zijn koesterend, zeer verbaal, gebruiken aanraking en zijn gevoelig voor leden van hun groep. Deze sterke band stelt hen in staat om ons te leren hoe we ons communicatieniveau kunnen verbeteren en onze banden met familie en vrienden kunnen versterken. Vleermuizen hebben een groot waarnemingsvermogen, tonen altijd de waarheid in dromen en symboliseren de wedergeboorte als ze hun vleugels uitslaan in de schemering van Moeder Aarde.

 • Betekenis Beer

In het koninkrijk van totemdieren is de beer het symbool voor kracht. Dit dier is door de tijd heen vereerd als een krachtige totem, een totemdier die je moed geeft om op te staan tegen obstakels in je leven. Als totemdier is de beer een krachtige gids om te hebben in je dagelijks leven. Het is een vrij uniek totemdier, dit maakt hem dan ook zo bijzonder.

 • Betekenis Hert

Wanneer je het hert als totemdier hebt, ben je zeer gevoelig en heb je een sterke intuïtie. Door affiniteit met dit dier heb je de kracht om uitdagingen met gratie aan te gaan. Je beheerst de kunst om zowel vastberaden als zachtaardig te zijn in je aanpak. De wijsheid van de herten totem geeft mensen met een speciale band de mogelijkheid om waakzaam te zijn, snel te bewegen en te vertrouwen op hun instincten om uit de lastigste situaties te komen.

 • Betekenis Vos

De vos wordt vaak geassocieerd met de figuur van de bedrieger, maar als totemdier kan hij ook veranderen in een leraar die je snel de weg wijst naar obstakels. Als je de wijsheid van de vos totem volgt, kan het zijn dat je geroepen wordt om snel te denken en je aan te passen. Dit krachtdier, dat soms sluw is, is een goede gids als je met lastige situaties te maken hebt

 • Betekenis Leeuw

Ook wel de koning van de jungle! De leeuw geeft je persoonlijke kracht en het zelfvertrouwen wat je nodig hebt. Daarnaast waarschuwt hij bij bedreigende situaties in het leven. De leeuw staat voor leiderschap, kracht en assertiviteit. Tevens laat hij weten dat het tijd is om je problemen aan te pakken zoals woede, angsten en agressie.

 • Betekenis Konijn

Het totemdier konijn staat symbool met verlangen, voortplanting en vruchtbaarheid. Een konijn is altijd alert op zijn omgeving en volgt razendsnel zijn intuïtie. De verhoogde zintuigen van konijnen nodigen ons uit om slimheid en snelle reflexen te gebruiken om te slagen, en om angst en gevaar te voelen.

 • Betekenis Slang

Een slang staat bekend om het laten vallen van zijn huid, keer op keer. De slang staat symbool voor genezing en transformatie. Hij veranderd je leven. Net zoals het veranderen van de huid van de slang, je werpt een laag van je af die je niet langer nodig hebt. De slang is verbonden met onze levenskracht. Tevens symboliseert hij onze oer-behoeftes en instincten. De slang geeft advies in je dagelijks leven over levensveranderingen en overgangen.

 • Betekenis Lieveheersbeestje

De betekenis van het lieveheersbeestje als totemdier staat voor plezier, geluk en vertrouwen. Hij staat voor de cyclus van het leven, van geboorte tot aan de dood. Het lieveheersbeestje zorgt ervoor dat je beter zicht en grip krijgt op je leven.

 • Betekenis Kraai

Als de kraai je totemdier is ben je een volmaakte schepper. De meeste mensen vinden de kraai een duister figuur die alleen de dood brengt. Maar in feite brengt de kraai zielen van het donker naar het licht. Mensen met de kraai als totemdier zijn goed in kijken, luisteren en nabootsen. Je hebt veel passie en bent bedreven in wat je doet. Een belangrijk aspect en sterk punt van je is hoe je de wereld om je heen ziet en begrijpt, dit doe je door voortekenen en tekens op te merken die alleen jij ziet. Kraai-mensen zijn totaal niet oppervlakkig en hebben veel diepgang in hun leven. Hun geest en ziel bevat vele lagen.

 • Betekenis Vlinder

De vlinder totem heeft als belangrijkste betekenis de transformatie die je ondergaat. Een bekend fenomeen hoe vlinders zich ontpoppen van rups tot aan prachtige vlinder. Als de vlinder vaak in je leven verschijnt als krachtdier betekend dat dat er veel veranderingen in je leven plaats vinden. Zowel positieve als negatieve veranderingen. Uiteindelijk zal het allemaal positief uitpakken en zal je als persoon groeien. Verandering hoort eenmaal bij het leven, het enige wat we kunnen doen is dit accepteren.

 • Betekenis Paard

Mensen met het paard als totemdier hebben een totale vrijheid van meningsuiting. Ze kunnen zeggen wat ze willen en voelen zich hier erg vrij in. Het paard heeft als krachtdier de betekenis van vriendschap, familie, kracht en avontuur. Met name dit laatste zul je begrijpen zodra dit dier jouw krachtdier is. Met het paard als totemdier is het gemakkelijk om over hindernissen in je leven te springen. Je hebt een heldere focus en weet precies op welk moment je over deze hindernissen heen moet springen. Sta je momenteel voor bepaalde keuzes in je leven zoals het kopen van een nieuw huis of zit je in een sleur in je relatie, het paard-totem helpt met deze moeilijke hindernissen in je leven.

 • Betekenis Kat

Mensen die de kat als totemdier hebben zijn nachtmensen die houden van de duisternis. Ze worden wakker met energie en nieuwsgierigheid. Je bent erg behendig en land altijd op je voeten, zowel figuurlijk als letterlijk. In elke situatie kom je op je pootjes terecht. Je gaat het leven aan als een leeuw in het lichaam van een kat. Niemand zal je ooit ‘bezitten’ en je kijk op het leven is uniek. In het leven maak je rare sprongen maar hebt altijd de 9 levens van een kat. Wees wel voorzichtig hoe je deze levens gebruikt. Slapen is essentieel voor mensen die de kat als krachtdier hebben. Daarbij haat je het om op een onverwachte tijd gestoord te worden.

 • Betekenis Hagedis

De hagedis staat symbool voor interne kracht die jij bezit. Ze hebben de mogelijkheid om gedeeltes van hun lichaam te regenereren net als jij. Symbolisch gezien bent jij in staat stukjes die afvallen van je leven weer te helen. Je glipt makkelijk weg in benauwde situaties. Net zoals een hagedis voel je je erg prettig in een warme omgeving, een warme en vertrouwde omgeving zoals familie of vrienden.

 • Betekenis Duif

De betekenis van de duif laat als totem zien dat je een sterke individu bent. Je bent niet iemand die je reputatie zou schaden en verafschuwt elk soort slecht gedrag. Je streeft ernaar om altijd de beste persoon te zijn. De duif staat ook wel symbool als vredesteken. Ook voor je als je in een moeilijke periode zit geeft de duif vrede en geborgenheid. De duif ontfermt zich over je waardoor je je veilig en vertrouwd voelt.

Spirituele betekenis dieren op je pad

Krachtdier

Het dier wat jij als totemdier gebruikt, het dier wat vaak op je pad komt heeft een spirituele betekenis. Dit krachtdier geeft je, zoals de naam zegt, kracht en veelal zelfvertrouwen. Het staat symbool voor kracht. Kracht wat je diep van binnen voelt. Veel mensen nemen een tattoo van het totemdier welke kracht geeft. Anderen dragen een ketting of armband met hun totemdier. Het krachtdier zit diep van binnen, alleen jij kan deze voelen en begrijpen!

Hopelijk heb je vandaag wat meer geleerd over totemdieren in het algemeen en over jouw unieke totemdier. Het is een bijzondere ontdekking om te maken. Wanneer je eenmaal door hebt wat jouw totemdier is, is de kans groot dat je hem steeds vaker terug zal zien komen. Hier kan je vervolgens een hele hoop kracht uit halen in het leven.

Spirituele sieraden met Totemdieren

 • Niet op voorraad
  Sale!

  Malachiet Pauwveren ring (verstelbaar)

   25,50
  Details
 • Niet op voorraad
  Sale!
  Details
 • Niet op voorraad
  Sale!
  Details
 • Niet op voorraad
  Sale!
  Details
 • Opties selecteren Details
 • Opties selecteren Details
 • Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Opties selecteren Details
 • Niet op voorraad
  Details
 • Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Niet op voorraad
  Details
 • Toevoegen aan winkelwagen Details